افزایش بیکاری با توسعه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی

معاون پژوهش سازمان آموزش فنی و حرفه ای با اشاره به تأثیر هوش مصنوعی بر مشاغل گفت:تأثیر هوش مصنوعی مولد بر ایجاد و از دست دادن شغل انکار ناپذیراست،سیاست های درست می تواند از عمیق شدن نابرابری دربازار کارجلوگیری کند.

هداپرس:ابتدای بهمن ماه معاونت علمی ریاست جمهوری، با هشدار درباره تاثیر هوش مصنوعی بر بازار کار گفت: هوش مصنوعی ۴۰ تا ۵۰درصد مشاغل را تهدید می‌کند. هوش مصنوعی خیلی شدیدتر از اقتصاد دیجیتال مشاغل را تحت تاثیر می گذارد، کما اینکه اقتصاد دیجیتال این کار را کرد و مشاغل جدید هم راه اندازی کرد.از دست رفتن مشاغل عادی با توسعه هوش مصنوعی

مدتهاست که هشدارهای جدی درباره تهدید مشاغل با هوش مصنوعی به گوش می‌رسد، چندی پیش سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI که از پیشروان هوش مصنوعی در جهان محسوب می‌شود هشدار داده است که پیشرفت‌های این حوزه می‌تواند به از دست رفتن شغل بسیاری از مردم منجر شود.

هوش مصنوعی از باهوش‌ترین انسان هوشمندتر است

ایلان ماسک مدیرعامل شبکه اجتماعی ایکس با در رابطه با تاثیر هوش مصنوعی بر مشاغل گفت: «دنیا به جایی می‌رسد که نیازی به شغل نخواهد بود. اگر کار می‌خواهی، می‌توانی شغل داشته باشی. یکی از چالش‌های آینده این است که چگونه در زندگی معنا پیدا کنیم.» او که هوش مصنوعی را «مختل‌کننده‌ترین نیروی تاریخ» می‌نامد، گفت که ما در نهایت «چیزی خواهیم داشت که از باهوش‌ترین انسان هوشمندتر است».

هشدار درباره تاثیر هوش مصنوعی روی مشاغل

به گزارش تسنیم، علی حسین شهریور معاون پژوهش برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای  با اشاره به تأثیرهوش مصنوعی بر مشاغل گفت: یک آخر الزمان شغلی با هوش مصنوعی را پیش بینی نمی کنیم، اما آمادگی حیاتی است.

وی ادامه داد:تمرکز باید بر روی افراد از نظر مهارت‌ها, حمایت از نظر انتقال,از طریق حمایت های اجتماعی و ابزار دیگر باشد. بیکاری و شکاف شغلی نسبت به همه گیری کرونا کاهش یافته است؛ اما با این حال بیکاری جهانی در حال افزایش است.

شهریور بیان کرد:بررسی ها نشان می دهد نیروی کار به مهارت های متفاوت با مهارت های قبلی نیاز دارد.رویکرد برنامه درسی مبتنی برشایستگی,راهبرد مناسبی برای آموزش نیروی کار ماهر است.

نقش هوش مصنوعی در از دست دادن شغل انکار ناپذیراست

معاون پژوهش برنامه ریزی و سنجش مهارت در ادامه افزود:تأثیر هوش مصنوعی مولد بر ایجاد و از دست دادن شغل انکار ناپذیراست،سیاست‌های درست می‌تواند،از عمیق شدن نابرابری دربازار کارجلوگیری کند. سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور،با درک درست شرایط استاندارهای آموزشی لازم را تدوین و در دسترس مجریان مهارت آموزی کشور قرارداده است.

تشدید رقابت در بازار کار

وی با بیان اینکه افراد برای اینکه بتوانند بعد از تحصیل مشغول کار شوند باید مهارت کسب کنند اظهار داشت: بازار کار نسبت به گذشته بسیار رقابتی‌تر شده است، به همین دلیل دانشجویان پیش از ورود به بازار کار باید مهارت‌های اشتغال پذیری را کسب کنند، زیرا کارفرمایان در بازار کار به نیروهای مهارتی که توان اشتغال پذیری دارند نیاز دارند. مجموعه‌ای از مهارت‌های نرم از جمله انجام کار تیمی، کار آفرینی و حل مساله را مهارت اشتغال پذیری می‌گویند.

وی افزود: با رویکرد جدید وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی حرفه‌ای در کنار آموزش‌های عمومی و رسمی آموزش‌های غیر رسمی اشتغال پذیری در دستور کار قرار می‌گیرد. ۴۵تا ۴۷درصد ورودی‌های مراکز آموزش دولتی و غیر دولتی ما فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های کشور هستند. به همین دلیل ضرورت دارد به موضوع مهارت‌های اشتغال پذیری در کنار مهارت‌های فنی توجه شود.

از بین رفتن بسیاری از مشاغل در یک دهه اخیر

معاون پژوهش برنامه‌ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ادامه داد: بخش عمده‌ای از مشاغل در یک دهه اخیر از بین رفته و مشاغل جدید ایجاد می‌شود و نیروی کار باید مهارت‌های جدیدی کسب کند.

وی با تاکید بر اینکه بازار کار نیازمند نیروی کار ماهر است؛ گفت: در سازمان آموزش و فنی و حرفه‌ای کشور توسعه آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد را در دستور کار قرار دادیم. ۳۱هزار آموزشگاه ثبت و ۲۲هزار آموزشگاه فعال در این حوزه داریم. سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برنامه پنج ساله نهضت ملی مهارت آموزی منجر به اشتغال را تدوین کرده است، در سال بیش از ۳میلیون نفر از این آموزش‌ها بهره مند می‌شوند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://hodapress.ir/?p=11153

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: